Rusya vuruyor Birleşmiş Milletler kınıyor: BM'den İdlib bombardımanına kınama

Rusya vuruyor Birleşmiş Milletler kınıyor: BM'den İdlib bombardımanına kınama

Birleşmiş Milletler, dün Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde şiddetin tırmandırılmasını kınadı.

İdlib şehrine düzenlenen bombardımanlarda iki gün içinde yaklaşık 30 sivil hayatını kaybetti.

Çarşamba günü, rejim güçleri ve destekçisi Rusya tarafından İdlib şehrine yönelik düzenlenen yoğun bombardıman sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Esed rejimine ait savaş uçaklarının İdlib’in birkaç kasabasında Salı günü gerçekleştirdiği kara ve hava bombardımanları sonucu en az 23 sivil öldürülürken 30 sivil de yaralandı. Çarşamba günü Maarat el-Numan ilçesinde rejim güçlerinin düzenlediği varil bombalı saldırılarda iki kişi hayatını kaybetti.

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen'in özel danışmanı Najat Rochdi, İdlib'de aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca sivilin ölümüne yol açan hava bombardımanları ve varil bombalı saldırıları kınadı.

Rochdi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çatışan tarafların, pek çok kez sadece meşru askeri hedefleri vuracakları yönündeki verdikleri güvencelere rağmen, sağlık ve eğitim kurumlarına yönelik saldırıları devam ediyor."

Rochdi, tüm tarafları sivillere ve sivil altyapı tesislerine yönelik saldırılara derhal son verme ve uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu.

Aylar önce ateşkes antlaşmasına varılan İdlib'de haftalardır rejime ve Rusya’ya ait savaş uçakları bombardımanlarını sürdürüyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.