Rusya, Wagner lideri Prizgozhin'in ölümünde rol oynadığı iddialarını reddetti

Rusya, Wagner lideri Prizgozhin'in ölümünde rol oynadığı iddialarını reddetti

Kremlin'den Wagner lideri Prigozhin'in öldürülmesiyle ilgili iddialar hakkında açıklama yapıldı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Wagner liderini ve diğer mensupları taşıyan uçağın düşmesinde parmağının bulunduğu iddialarını yalanladı.

Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Şu anda, elbette, bu düşen uçakla ve Yevgeny Prigozhin dahil uçağtaki yolcuların trajik ölümü ile ilgili çok sayıda spekülasyon var. Tabii ki Batı'da bu spekülasyonlar belli bir bakış açısı altında ortaya atılıyor ve bunların hepsi tamamen yalan." değerlendirmesinde bulundu.

Associated Press gazetecilerinin Kremlin'in Prigozhin'in ölümü hakkında resmi bir doğrulama edinip edinmediği hakkındaki sorusuna Peskov, adli tıp raporlarının hazırlanacağını belirterek resmi sonuçların hazır olduğunda kamuoyuna duyurulacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in de içinde bulunduğu belirtilen ve ülkenin batısında düşen uçaktaki hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemişti.

ABD'nin olaya dair değerlendirmesi

ABD istihbaratı, Prigozhin'in uçağının kazasının kasıtlı olarak gerçekleştirilen bir patlamadan kaynaklandığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

İngiltere: Wagner'in istikrarı bozulabilir

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, Prigozhin'in öldüğüne dair iddiaların Wagner'in istikrarını bozabileceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.