Rusya'dan Suriye'deki Wagner güçlerine uyarı: Geri çekilin ya da orduya katılın

Rusya'dan Suriye'deki Wagner güçlerine uyarı: Geri çekilin ya da orduya katılın

Rusya'nın, Suriye'de Wagner mensuplarına silahlarını teslim edip ülkeyi terk etmeleri ya da Rus ordusuna katılmaları uyarısında bulunduğu bildirildi.

(Fotoğraf: Telegram)

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Yunus-Bek Yevkurov'un Suriye'de Esed rejimi bölgelerine yaptığı ziyarette Wagner'in ülkedeki geleceği hakkında yetkililerle görüşmelerde bulunduğu bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) haberine göre, Yevkurov Suriye ziyaretinde, Wagner'in ülkeyi terk etmesi ya da bu ülkede bulunan Rus güçlerin bünyesinde faaliyet göstermesi gerektiği konusunda Esed rejimi askeri yetkililerini bilgilendirdi.

Haberde, söz konusu görüşmelerin ardından Esed rejimi Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ın Suriye'deki Wagner liderleriyle görüştüğü belirtildi.

Abbas'ın bu toplantıda Wagner liderlerine, silahlarını bırakıp bir ay içinde Suriye'den çekilmeleri ya da Rusya'nın komutası altında faaliyet göstermeyi teklif ettiği ifade edildi.

Rusya bir süre önce Wagner'e ve diğer Rus paralı asker gruplarına düzenli orduya bağlanma zorunluluğunu getirmişti.

SOHR'a göre, Suriye'de 2 bin Wagner mensubu bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.