Rusya: YPG Türkiye sınırından çekilmeye başladı

Rusya: YPG Türkiye sınırından çekilmeye başladı

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Vershinin, YPG'nin Suriye-Türkiye sınırındaki bölgelerden çekilmeye başladığını' bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Vershinin, Türkiye ile Soçi'de varılan mutabakat uyarınca, "Kürt güçlerin Suriye-Türkiye sınırındaki bölgelerden çekilmeye başladığını" söyledi.

Rus Interfax Haber Ajansı'na göre Vershinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 22 Ekim'de Soçi'de vardığı mutabakatta yer alan "YPG'nin sınırın 30 kilometre güneye çekilmesi" maddesinin yerine getirilmeye başladığını duyurdu.

Rus RIA Haber Ajansı da, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Rusya'nın bir hafta içinde Suriye'ye polis görevi görecek 276 askerini ve 33 ünite askeri teçhizat göndereceğini duyurdu.

Soçi Mutabakatı: YPG çekilecek, Rus-Türk ortak devriyesi başlayacak

22 Ekim'de Putin ve Erdoğan'ın 6 buçuk saatlik görüşmesinin ardından varılan mutabakat, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı yürüttüğü Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik alanda ordusunu bırakmasını temin ederken, sınırın diğer bölümlerine Rusya ve Suriye güvenlik güçlerinin girmesini öngörüyor.

Bunun gerekçesi olarak da "YPG'nin 30 kilometre güneye çekilmesini sağlamak" veriliyor.

guvenli-bolge-ekim-2019.jpg

(Yüksek çözünürlük için haritaya tıklayınız.)

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.