Rusya: YPG operasyon alanından çekilmezse Türk ordusunun hedefi olacak

Rusya: YPG operasyon alanından çekilmezse Türk ordusunun hedefi olacak

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, YPG'nin Barış Pınarı Harekatı alanından çekilmemeleri halinde Türk ordusunun hedefi olacaklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, Rusya ve Türkiye'nin Soçi'de anlaşmış olasına karşın YPG'nin sınırdan çekileceğinden emin olmadığını söyleyen ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin söz konusu açıklaması soruldu.

Peskov soru karşısında, "ABD son yıllarda Kürt güçlerin en yakın müttefikiydi. Nihayetinde ise ABD Kürtleri terk etti, hatta bir bakıma onları aldattı. Kürtleri sınırda bırakıp onları neredeyse Türklerle savaşmaya ittiler" dedi.

Sputnik'in haberine göre, YPG'nin sınırdan çekilmemeleri halinde buralara yerleştirilmesine karar verilen Esed rejimi sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin çekilmek durumunda kalacağı uyarısında bulunan Peskov, "O zaman da geriye kalan Kürt oluşumlar Türk ordusunun silindirinin altına girecek" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Soçi'deki altı saati aşkın süren görüşmelerinde varılan mutabakat kapsamında YPG'nin, Türkiye sınırındaki 30 kilometrelik alandan çekilmelerine karar verilmişti. 

Anlaşma rejim sınır muhafızları ile Rus askeri polisinin, Barış Pınarı Harekatı alanı dışında kalan sınır hattına girmelerini de içeriyor. Türk ordusunun şu anda mevzilendiği Barış Pınarı Harekatı alanından ne zaman çekileceğine dairse henüz bir anlaşamaya varılmış değil. Ancak Rus ve Türk güçler operasyon alanı sınırlarının batısı ve doğusunda ortak devriye gerçekleştirecekler.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.