Rusya'da 'Navalny' protestoları: Yüzlerce gözaltı

Rusya'da 'Navalny' protestoları: Yüzlerce gözaltı

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalny'e destek için gerçekleştirilen protestolarda yüzlerce kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalny'e destek için gerçekleştirilen protestolarda yüzlerce kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ülke genelinde birçok kentte sokaklara çıkan protestocular, Navalny'nin serbest bırakılması talebiyle gösteriler düzenledi.

Gösterilerde kolluk güçleriyle karşı karşıya gelen protestoculardan birçoğu zorla gözaltına alındı. AFP, gözaltına alınan protestocuların sayısının 400'ü aştığını ifade etti.

44 yaşındaki muhalif siyasetçinin 15 Şubat'a kadar cezaevinde kalacağını duyurulmuş, Navalny hakkındaki kararın ardından Rus halkının sokaklara çıkmaya çağırmıştı.

Rusya'da geçen yaz zehirlendikten sonra Almanya'da tedavi gören Navalny, 17 Ocak'ta Almanya'dan Rusya'ya döner dönmez tutuklanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.