Rusya'dan Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine askeri destek teklifi

Rusya'dan Eş Şebab'a karşı Mogadişu yönetimine askeri destek teklifi

Rusya, Somali'de Eş Şebab'a karşı savaşta Mogadişu yönetiminin askeri ve teknik ihtiyaçlarını karşılayabileceğini açıkladı.

Rusya, Somali'deki Mogadişu yönetimini Eş Şebab'a karşı savaşta askeri olarak destekleme teklifinde bulundu.

TASS haber ajansında yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, söz konusu teklifi, başkent Moskova'da Somalili mevkidaşı Abşir Ömer Cama ile yaptığı görüşmede sundu.

Eş Şebab'a karşı savaşta Mogadişu yönetimine bağlı ordunun ihtiyaç duyduğu askeri ekipmanları sağlayabilecekleri sinyalini veren Lavrov, polis eğitimi konusunda Mogadişu yönetimine destek sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Rusya'nın Eş Şebab'a karşı savaşta Mogadişu yönetimine askeri yardım teklifi yapması, Afrika kıtasındaki nüfuzunu artırma girişimlerini sürdürmeye çalıştığı şeklinde yorumlanıyor.

Halihazırda Rusya bağlantılı Wagner paralı askerlerinin Afrika'da çeşitli ülkelerde varlık gösterdiği biliniyor.

Wagner'in Afrika'da bir sonraki durağının Somali olup olmayacağı ise merak konusu. Ancak bu ülkede halen Amerikan askerlerinin varlık göstermesi, Wagner'in bölgeye kabul edilme olasılığını azaltan bir etken olarak görülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum