Rusya'dan Mali'ye askeri sevkiyat

Rusya'dan Mali'ye askeri sevkiyat

Mali yönetimi, Rusya tarafından gönderilen askeri ekipman sevkiyatının ikinci kısmını teslim aldı.

Mali yönetimi, Rusya tarafından gönderilen askeri ekipman sevkiyatının ikinci kısmını teslim aldı.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rusya ile askeri alandaki işbirliği kapsamında gönderilen askeri yardımlardan ikinci kısmın da yetkililer tarafından teslim alındığı belirtildi.

Rusya'nın Mali'ye Mart ayında yaptığı önceki sevkiyat, MI-35P tipi iki savaş helikopteri, radar sistemleri ve silah-mühimmatlardan oluşuyordu.

'Putin'in gizli ordusu' olarak bilinen Rus güvenlik şirketi Wagner'in Eylül 2021 tarihinden bu yana Mali'de aktif görevde olduğu biliniyor.

2013 yılında Mali'ye başlattığı askeri müdahaleyle bu ülkede asker bulunduran Fransa, Rusya'nın asker konuşlandırmasına karşı çıkmış ancak Mali yönetimi Fransa'yı dikkate almamıştı.

Fransa ile yaşanan gerginliğin ardından Mali yönetimi Rusya ile bir dizi yeni askeri anlaşmaya imza atmıştı.

Rus güvenlik şirketi mensupları bir süredir Mali'de cihat yanlısı gruplara karşı yerel güçlerle ortak operasyonlar gerçekleştiriyor.

Fransa ise Mali'nin Rusya ile askeri yakınlaşması sonrası ülkedeki ana askeri üsleri boşaltmış, 2013'te başlattığı askeri müdahaleye kademeli olarak son vereceğini duyurmuştu.

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.