Rusya'dan Türkiye'ye gözdağı: Fırat Kalkanı bölgesi El Bab'a hava saldırısı

Rusya'dan Türkiye'ye gözdağı: Fırat Kalkanı bölgesi El Bab'a hava saldırısı

Rusya'ya ait savaş uçaklarının El Bab bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının Halep kırsalındaki Fırat Kalkanı bölgesi El Bab'a hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre Pazar gecesi saat 01.30 sularında Rusya'ya ait olduğu belirtilen savaş uçakları Fırat Kalkanı bölgesi içerisinde yer alan El Bab'a hava saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırıda sivil yaşam alanlarının hedef alındığını ifade eden kaynaklar, ilk belirlemelere göre saldırıda maddi çapta hasar oluştuğunu aktardı.

Öte yandan Rusya'ya ait savaş uçakları bu sabah saatlerinde Halep'in batı kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Daret İzze bölgesine yönelik de hava saldırıları gerçekleştirdi.

İnsan Hakları Gözlemevi: Rus uçakları vurdu

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, El Bab kentine yönelik saldırının Rus uçaklarınca gerçekleştirildiğini doğruladı. Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, "Rus jetleri Türkiye kontrolündeki El Bab'ı bombaladı" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye destekli muhalifler saldırı başlatmıştı

Türkiye tarafından desteklenen Suriye Milli Ordusu, (SMO) El Bab kenti güneyindeki rejim mevzilerine yönelik dün bir saldırı başlatmış ve bölgede birkaç noktayı kontrol altına almıştı.

Rusya tarafından El Bab bölgesinin hedef alındığı hava saldırısının Türkiye'ye yönelik bir 'gözdağı' mesajı taşıdığı değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.