Suriye'de 'ateşkes': Rusya havadan İran ile rejim karadan bombalıyor

Suriye'de 'ateşkes': Rusya havadan İran ile rejim karadan bombalıyor

Rus savaş uçakları Halep'in batı kırsalını vurmaya devam ediyor.

Rusya'ya ait savaş uçakları Halep'in batı kırsalındaki sivil yaşam alanlarını hedef almayı sürdürüyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Halep'in batısında Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki sivil yaşam alanlarına yönelik Rus bombardımanı aralıksız olarak devam ediyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Rus savaş uçaklarının bölgeden ayrılmadığını, yoğun bir şekilde sivil yerleşimleri hedef aldığını aktarıyor.

Halep'in batısına birkaç saat önce Rus uçaklarınca gerçekleştirilen saldırıda, aralarında çocuklarında olduğu en az 5 sivilin yaşamını yitirdiğini aktaran kaynaklar 10'dan fazla sivilin de yaralandığını ifade ediyor.

Bölgede enkaz altında kalan sivilleri kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Sözde ateşkes

Türkiye ile Rusya arasında sağlanan anlaşma sonrasında 12 Ocak tarihinde bölgede "ateşkes" ilan edildiği ifade açıklanmış ancak Rusya ve Esed rejimi tarafları başta İdlib'in güneyi olmak üzere sivil yaşam alanlarını bombalamayı sürdürmüştü.

Rusya, İran ve Esed rejiminin havadan ve karadan devam eden bombardımanı sebebiyle yüz binlerce sivil Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.