Suriye'nin başkenti ​Şam’da Esed rejimine yönelik saldırılar artıyor

Suriye'nin başkenti ​Şam’da Esed rejimine yönelik saldırılar artıyor

Esed rejimi yetkililerinin Şam ve çevresini ‘güvenli bölgeler’ olarak ilan etmesine rağmen başkentte bombalı saldırı olaylarında artış gözlemlendi.

Esed rejimi yetkililerinin yaklaşık iki yıl önce silahlı muhalif grupların başkent ve kırsal kesiminde kontrol ettikleri alanlardan çıkarılmasından sonra Şam ve çevresini ‘güvenli bölgeler’ olarak ilan etmesine rağmen başkentte bombalı saldırı olaylarında artış gözlemlendi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) rejim güçlerinin tam kontrol sağladığı başkent Şam’da 7 Şubat’tan bu yana yaşanan eşi benzeri görülmemiş güvenlik kaosunun ortasında bombalı saldırılarda büyük bir artış olduğunu kaydetti. 7 Şubat’tan bu yana Şam’ı hedef alan 6 bombalı saldırı yaşandı. Tamamı araçlara yönelik el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırılarda toplam 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

İlk bombalı saldırı 7 Şubat’ta, Halid Bin Velid Caddesi’nde düzenlendi. Bombanın infilak etmesi sonucu iki rejim unsuru öldü.

İkinci bombalı saldırı 11 Şubat’ta gerçekleşti. Mezze Mahallesi’ndeki arabası hedef alınan Esed rejimi istihbarat biriminden bir kişi öldü.

Üçüncü bombalı saldırı 18 Şubat’ta gerçekleşirken, Bab Musalla Mahallesi’nde kimliği belirsiz bir kişinin arabası hedef alındı.

Dördüncü bombalı saldırı 20 Şubat’ta, Şam’ın merkezindeki Merce Meydanı’nda yaşandı. Saldırıda askeri bir araç hedef alındı.

25 Şubat’ta ise iki ayrı saldırı gerçekleşti. Saldırılardan biri El-Baramke bölgesinde yaşanırken olayda bir kişi öldü, bir kişi ise yaralandı. Diğer saldırı, Emevi Meydanı tünelinde gerçekleşti. Olayda en az bir kişi yaralandı.

Saldırılar hız kesmeden devam ederken, Şam’ın kırsal kesimindeki Katana bölgesinde geçtiğimiz günlerde bir saldırı daha meydana geldi. Bu kez arabası hedef alınan ‘Filistin Kurtuluş Ordusu’ndan bir subaydı. Subay, olaydan yaralı olarak kurtuldu.

SOHR, 17 Şubat'ta, ‘Cumhuriyet Muhafızları’ unsurlarına ait bir aracın altına yerleştirilen bombanın, aracın çalıştırılması sonucu infilak ettiğini aktardı. Sekba beldesi ile Haze beldesi arasındaki yol üzerinde bulunan Cumhuriyet Muhafızları’nın askeri karargahlarından birinin yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda, bir rejim unsuru öldü, iki unsur yaralandı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından, ‘Askeri Güvenlik’ güçleri patlama bölgesine konuşlandırıldı. Yan yollar kapatıldı ve patlamanın olduğu bölgedeki bazı evlere baskın düzenlendi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.