İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırıdan sonra Rusya'dan ilk açıklama

İdlib'de Türk askerlerine yönelik saldırıdan sonra Rusya'dan ilk açıklama

İdlib kırsalında devam eden çatışmalarda Türk askerlerinin konuşlu bulunduğu noktaya yönelik hava saldırısının ardından Rusya'dan ilk açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin İdlib'deki askerlerinin pozisyonuna ilişkin bilgilendirme yapmadığını iddia ederek, Türk askerlerinin o noktada olmaması gerektiğini savundu.

Interfax'ın aktardığına göre Moskova’dan yapılan açıklamada, “Rus Hava Kuvvetleri’nin Türk askerlerinin vurulduğu alanda operasyon düzenlemediği” belirtildi.

Öte yandan Rus TASS haber ajansının Rus Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı açıklamada, "Rus Hava Güçleri'nin 33 Türk askerinin hayatını kaybettiği, 32 askerin ise yaralandığı saldırıya katılmadığını, İdlib'de Esed güçlerine bağlı jetlerin düzenlediği hava saldırısında Suriyeli militanların arasındaki Türk askerlerin vurulduğunu" öne sürdü.

Bakanlığın açıklamasında, "Türkiye’den verilen bilgiye göre Türk askerleri o bölgede olmamalıydı" ifadesine yer verildi.

Bakanlık ayrıca, "Rusya, Türk kayıpları öğrendikten sonra Suriye hükümetinin ateşkes uygulaması için her şeyi yaptı" açıklamasında bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.