İdlib'deki saldırıya ilişkin AB ve ABD'den ilk açıklama: "Türkiye kimin dost olduğunu görmeli"

İdlib'deki saldırıya ilişkin AB ve ABD'den ilk açıklama: "Türkiye kimin dost olduğunu görmeli"

Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan saldırıya ilişkin Avrupa Birliği'nden ilk gelen yorumda durumdan derin endişe edildiği belirtildi.

Avrupa Parlamentosunun (AP) yeni Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, "Türk askerlerinin ölümünden dolayı üzüntülü ve gelişmelerden oldukça endişeliyiz. Maalesef tekrar etmek zorunda kalıyorum ancak AB, Türkiye'nin yeni dostlarından çok daha güvenilir. (Size) bir şey kazandırmayan 'tek taraflılığı' bırakmanız sizin yararınıza olacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison ise Türk askerlerinin İdlib’de hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasının ardından Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kimin güvenilir dost olup olmadığını görmesi gerektiğini söyledi.

Hutchison, "Erdoğan'ın geçmişte ve ilerideki müttefikinin biz olduğumuzun farkına varacağını ve S-400'lerden vazgeçeceğini umuyorum" dedi.

Türkiye'den tepkiler

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacak, Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecek" yorumunu yaptı.

Altun, "Namlusunu, askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır... Geçmişte Ruanda'da, Bosna Hersek'te yaşananların bugün İdlib'de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz, kalınmayacaktır."Astana Süreci tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan başsağlığı dilediği mesajında, "Hatay Valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun." diye yazdı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Twitter'dan bir açıklama yaparak, "Bu mübarek gecede aldığımız haberle ciğerimiz yandı. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Askerlerimizi korusun, ordumuzu muzaffer kılsın." dedi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.