Türkiye'nin serbest bıraktığı göçmenler Avrupa yolunda

Türkiye'nin serbest bıraktığı göçmenler Avrupa yolunda

Geçtiğimiz gece İdlib'de Türk askerlerine yönelik düzenlenen saldırının ardından Türkiye'nin kara ve denizden Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenlere müdahale etmeyeceği açıklanmıştı.

Suriye'nin İdlib vilayetinde Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin Avrupa Birliğin ülkelerine gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki açıklama ve haberlerden sonra mülteciler Yunanistan ve Bulgaristan'a gidebilmek için harekete geçti.

Aktarılan haberlere göre, Türkiye’nin çeşitli illerinde bulunan göçmenler Yunanistan’a gitmek için toplu halde Edirne’ye geliyor.

Ajanslar, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden Edirne’ye gelen yüzlerce göçmen, bavullarını ve çantalarını alarak kilometrelerce yol yürüyüp, önce şehir merkezinde toplanıyor ardından gruplar halinde Yunanistan sınırına hareket ediyor.

fa-003.jpg

Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.