Rusya'dan Türkiye'ye 'ortak helikopter' teklifi

Rusya'dan Türkiye'ye 'ortak helikopter' teklifi

Rusya Helikopterleri’nin Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Rusya ile Türkiye'nin helikopter üretiminde işbirliği yapabileceğini söyledi.

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh’e bağlı Rusya Helikopterleri’nin Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Moskova’da düzenlenen “Armiya-2020” (Army-2020) etkinliğinde Rusya ve Türkiye arasında düşündükleri helikopter üretimine ilişkin konuştu.

Türkiye’nin Karadeniz’deki en önemli stratejik ortaklarından Ukrayna’nın ortak uçak teklifinin ardından Rusya’dan ortak helikopter yapımı teklifi geldi.

Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretiminde işbirliğine açık olduklarını belirtti.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Türkiye ile Rusya arasında teknoloji ve üretim konusunda da işbirliği yapılabileceğinin altını çizen Boginskiy, “Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretiminde işbirliğine açığız. Konu pazar durumu ve üretilecek ürünlerin geleceğiyle ilgili. Bu alanda işbirliğini görüşmeye hazırız.” dedi.

Ukrayna ile ortaklık

Dünyanın en büyük kargo uçağını üretmeyi planlayan Ukraynalı Antonov şirketinin Genel Müdürü Oleksiy Los, 18 Ağustos 2020’de Türkiye’ye gelmişti.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Türk basınına yaptığı açıklamada, “Biz Türk tarafına ortak üretim için hazır olduğumuzu söyledik. Antonov şirket tesisleri de hazır. Bu hafta Başbakan Yardımcısı ve beraberindeki heyet Türkiye’ye gelecek. Görüşmeler devam edecek ancak artık sadece siyasi seviyede değil, teknik uzmanlar da görüşmeye başladı. Artık Türk tarafından adım bekliyoruz. Antonov AN-178’in üretimi Türkiye’de de olabilir.” diye konuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.