Rusya'nın Kırım Tatarlarına yönelik baskıları sürüyor

Rusya'nın Kırım Tatarlarına yönelik baskıları sürüyor

Rus yönetiminin işgal altında tuttuğu Kırım'da Müslüman Tatarlara yönelik baskı politikası devam ediyor.

Rus yönetiminin  Hizb-ut Tahrir davası çerçevesinde alıkonulan 61 yaşındaki Kırım Tatar siyasi tutsağın hastaneye yatırıldığı bildirildi.

Kırım Dayanışması tarafından yapılan açıklamada, dün yapılan duruşma sırasında Gaziyev’in Rostov’daki 19 numaralı hastanenin Nöroloji Bölümüne hastaneye yatırıldığı öğrenildi.

Ayrıca Gaziyev, bir önceki duruşmaya da getirilmemişti. Yapılan açıklamada, Gaziyev’in ne durumda olduğu da tam olarak bilinmiyor. Gaziyev mahkemeye getirilmediği için hakim duruşmayı 9 Eylül 2021 tarihine erteleme kararı aldı.

Servet Gaziyev tutukevinde inme geçirdi

Bilindiği üzere temmuz ayının başında, Rusya’nın Rostov bölgesindeki tutukevinde bulunan 61 yaşındaki Kırım Tatar siyasi tutsak Servet Gaziyev‘in geçici inme (iskemik atak) geçirdiği bildirilmişti.

"Rusya bir Kırım Tatarını kaçırdı"

Bu sabah saatlerinde, Akmescit (Simferopol) kentine bağlı Anğara (Perevalnoye) köyünde yaşayan Kırım Tatarı Eldar Odamanov’un evine baskın düzenledi.

Kırım Dayanışması sivil toplum teşkilatından yapılan açıklamaya göre, Rus güçleri saat 6.00’da Odamanov’un evinde arama düzenlemeye başladı.

Saat 7.20’de arama sona erdi. Arama sonrasında evde bulunan iki bilgisayar, iki telefon ve iki flash sürücüye el konuldu. Ayrıca FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) görevlileri Eldar Odamanov’u alıkoydu.

Arama yapan görevliler Kırım Tatarını Merkez Polis Şubesine götürüldüğünü bildirdi. Ruslar arama gerekçesi olarak Anğara köyündeki doğal gaz hattında gerçekleşen patlamayı öne sürdü.

Öte yandan Eldar Odamanov’un eşi Safiye Mamutova, Merkez Polis Şubesini aradığında eşinin orada tutulmadığını öğrendi.

Mamutova, FSB Başmüdürlüğüne ve diğer polis şubeleri aradığını ama eşini hiç bir yerde bulamadığını bu yüzden polise eşinin kaçırılması ile ilgili dilekçe yazdığını aktardı.

Safiye Mamutova bu sabah 9.30’dan beri eşinin alıkoyulduğu yeri tespit etmeye çalıştığını ancak eşinden hala haber alamadığını vurguladı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.