Sağlık Bakanı Koca: En fazla vaka artışı Ankara'da yaşanıyor

Sağlık Bakanı Koca: En fazla vaka artışı Ankara'da yaşanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı rakamlara göre, bin 596 yeni vaka tespit edilirken 45 kişi hayatını kaybetti. Toplam ağır hasta sayısı ise bir kez daha binin üzerine çıkarak 1017'ye ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Koca şu ana kadar sağlık çalışanları arasında 29 bin 865 vaka tespit edildiğini bunlardan 52 çalışanın hayatını kaybetmiş olduğunu açıkladı.

"En çok vaka Ankara'da yaşanıyor"

Vaka sayısında artış olduğunu belirten Koca, en fazla vaka artışının da Ankara'da kaydedildiğini ifade etti. Koca Ankara'yı, İstanbul, İzmir, Erzurum, Sivas ve Kayseri'nin takip ettiğini belirtti. Koca Ankara'daki durumun en büyük kaynağını bayram ve bayram sonrası yaşanan yoğun düğün etkinlikleri olarak gördüklerini kaydetti.

"Mücadelemiz artarak devam edecek ancak vatandaşların önlemlere saygı göstermesi ve uyması çok önemli" diyen Koca, sağlık personelinin fedakarlıklarının sorumsuzca davranışlara kaybedilmesinin istenmediğini dile getirdi.

45 kişi öldü ağır hasta sayısı bini geçti

Koca 2 Eylül Çarşamba günü için açıkladığı rakamlara göre, bin 596 yeni vaka tespit edilirken 45 kişi hayatını kaybetti. Toplam test sayısı 107 bin 927 olurken, iyileşen hasta sayısı 947 oldu. Toplam ağır hasta sayısı ise bir kez daha binin üzerine çıkarak 1017'ye ulaştığı kaydedildi.

"Salgının kontrolden çıktığını söyleyemeyiz"

Salgının kontrolden çıktığı iddialarına ilişkin sorulan bir soru üzerine ise Bakan Koca şöyle konuştu:

"Bilim kurulunun bir tavsiye kurulu ve tavsiyelerin uygulanması noktasında hassasiyet gösteriliyor. Ancak karar verici bilim kurulu değil. Salgının kontrolden çıktığını söyleyemeyiz ama hassasiyet göstermezsek sonucu farklı olabilir. Özellikle Ankara'da durum bu. "

"Aşı testleri gönüllülük esasına göre olacak"

"Özellikle şu an iki aşıyla ilgili bakanlığımız faz 3 çalışması için onay verdi. Bunun dışında Rusya'daki faz 3 çalışması için de müracaat edildi ve önümüzdeki günlerde bir üçüncü aşı için daha izin verilebilir. İlk iki aşı konusunda farklı 8-10 merkezde yapılacak bu çalışmalar ve gönüllülük esası üzerine olacak. Kimseyi zorlayacak değiliz."

Yüz yüze eğitimde durum ne?

Yüz yüze eğitim konusunun gündemde olduğunu belirten Koca, şimdilik kısıtlı bir şekilde eğitimin devamına yönelik bir yaklaşım olduğunu ancak konunun detaylı olarak gelecek hafta değerlendirileceğini belirtti.

Giresun mitingindeki görüntüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Giresun'da gerçekleştirdiği mitingde ortaya çıkan görüntüleri nasıl değerlendirdiği sorulan Koca şöyle yanıt verdi:

"Maske mesafe ve hijyen noktasında sayın cumhurbaşkanımızın da bir hassasiyet ve gayret içerisinde olduğunu biliyoruz. Ancak yer yer bunun ihlal edildiğini görüyoruz. Vatandaş olarak maskesiz dışarıda olmamalıyız ve temizliğe özen göstermeliyiz."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.