Savunma Bakanı Güler ABD'li mevkidaşıyla F-16'ları görüştü

Savunma Bakanı Güler ABD'li mevkidaşıyla F-16'ları görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin, telefonda yaptığı görüşmede İsveç'in NATO üyeliğini ve F-16 modernizasyonunu ele aldı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD'li mevkidaşu Lloyd Austin'le Türk ordusunun modernize edilmesi hakkında telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, Güler ile Austin'in 10 Temmuz'da yaptığı görüşmede, ortak ikili ve çok taraflı savunma hedeflerini ele aldığı belirtildi.

Bakan Güler ile Austin'in iki ülke arasında uzun yıllara dayanan askeri iş birliğine övgüde bulundukları kaydedilen açıklamada, ikilinin devam eden yakın iş birliğinden memnuniyet duydukları ifade edildi.

İkilinin ayrıca ABD Savunma Bakanlığının Türk ordusunun modernize edilmesine desteğinin yanı sıra Türkiye, İsveç ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki olumlu görüşmelerin ele alındığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamadaysa "İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede İsveç’in NATO üyeliği ile F-16 tedarik/modernizasyonu üzerinde duruldu." denildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.