Savunma Bakanı Güler: İsveç taahhütleri yerine getirirse NATO üyesi olabilir

Savunma Bakanı Güler: İsveç taahhütleri yerine getirirse NATO üyesi olabilir

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "İsveç’in de Üçlü Muhtıra'da kayıtlı taahhütlerini somut şekilde yerine getirmesi halinde Finlandiya gibi NATO üyesi olabileceğini müttefiklerimize beyan ettik." dedi.

(Fotoğraf: Flickr / NATO)

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsveç'in de sunulan şartları yerine getirmesi halinde NATO üyesi olabileceğini söyledi.

Güler, NATO Karargahı'nda yaptığı ikili görüşmelerde ittifaka üye ülkelerin savunma bakanlarıyla İsveç'in NATO'ya katılımını ele aldı.

İkili görüşmelerde NATO'nun 'Açık Kapı Politikası'nı desteklediklerini belirten Güler, "İsveç’in de Üçlü Muhtıra'da kayıtlı taahhütlerini somut şekilde yerine getirmesi halinde Finlandiya gibi NATO üyesi olabileceğini müttefiklerimize beyan ettik." diye konuştu.

Güler ayrıca "Toplantıda, Kırım dahil Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, bağımsızlık ve egemenliğine olan desteğimizi bir kez daha dile getirdik" dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.