Seçimde aday olan eski Eş Şebab sözcüsünün destekçileri polisle çatıştı

Seçimde aday olan eski Eş Şebab sözcüsünün destekçileri polisle çatıştı

Somali’de Eş Şebab'ın eski sözcüsünün siyasete girip bölgesel bir liderlik seçiminde aday olmasının ardından çıkan çatışmalarda 11 kişi hayatını kaybetti.

Mogadişu hükümeti İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada Eş Şebab hareketinin eski sözcüsünün, Baidoa bölgesine milisler ve silahlar getirdiğinin tespit edilmesi üzerine gözaltına alındığı duyuruldu.

Güneybatı bölgesinin başkenti sayılan Baidoa’da bölgesel yönetim başkanlık seçimi için Robov da adaylığını açıklamıştı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Robov’un gözaltına alınmasının ardından destekçileriyle polisler arasında yaşanan silahlı çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti. Olayların ardından Robov’un destekçilerinin bir milletvekilini de vurarak öldürmeleriyle birlikte ölü sayısı 11’e yükseldi.

Ebu Mansur olarak da anılan eski Eş Şebab lideri, 2019 yılının Ocak ayında ülkenin Güneybatı Eyaleti için düzenlenecek başkanlık seçimlerinde aday olmuştu. Güneybatı Eyaleti Somali'yi oluşturan federe oluşumlardan biri ve kendi hükümeti ve başkanı bulunuyor. Robov'un seçimleri kazanabileceği ve zayıf bir aday olmadığı ifade ediliyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.