Selvi: Erdoğan FETÖ’nün siyasi ayağı değil, siyasi hedefidir

Selvi: Erdoğan FETÖ’nün siyasi ayağı değil, siyasi hedefidir

Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün siyasi hedefi olduğunu ifade etti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın FETÖ'nün siyasi hedefi olduğunu ifade etti.

Selvi, Hürriyet'te "15 Temmuz’un siyasi ayağı kim?" başlığıyla yayımlanan yazısında "Her 15 Temmuz geldiğinde CHP’nin ‘15 Temmuz tamam ama şu FETÖ’nün siyasi ayağına gelelim’ demesini bekliyorum. Biliyorum ki ardından Kılıçdaroğlu’ndan ‘FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı o sarayda oturan zattır’ sözü gelecek. Hiç yanılmadım" ifadesini kullandı.

Selvi şöyle devam etti:

"Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağı değil, siyasi hedefidir.

FETÖ, 15 Temmuz’u Erdoğan’ı ortadan kaldırmak için yaptı.

15 Temmuz’da helikopterler Erdoğan’ı ele geçirmek üzere Marmaris’e indi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne değil.

FETÖ’nün siyasi ayağı yok mu? Medya ayağı, ticaret ayağı, yargı ayağı, polis ayağı, darbeci ayağı olduğu gibi siyasi ayağı da var. Peki ortaya çıkarılmamalı mı? Çıkarılmalı.

Ama bunun doğru yerde aranması gerekiyor.

Bunun 15 Temmuz’u gölgelemeden yapılması gerekiyor. Çünkü 15 Temmuz’un içinde bu millet var. Muhalefet yapacağım diye bu temiz mücadelenin kirletilmemesi lazım.

(...)

Erdoğan’ı 7 Şubat’ta, 17-25 Aralık’ta yargı darbeyi ile devirmek istediler. Başarılı olamadılar. 15 Temmuz’da ise ortadan kaldırmak için ’altın vuruşu’ yaptılar. Ama başaramadılar.

FETÖ’nün siyasi ayağını merak edenler 15 Temmuz’un siyasi ayağını da merak ediyorlar mı acaba? Sahi 15 Temmuz başarılı olsa darbenin başbakanı kim olacaktı?"

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.