Selvi: Yeni parti sorulunca Erdoğan 'Sırtımızdan hançerlediler' demiş

Selvi: Yeni parti sorulunca Erdoğan 'Sırtımızdan hançerlediler' demiş

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi; Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kurma girişimleri sorulunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duygusallaştığını söyledi.

Abdulkadir Selvi, bugün Hürriyet gazetesindeki yazısında yeni parti kurulma hazırlıklarından olası kabine değişikliğine, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasından seçim değerlendirmesine pek çok konuya değindi.

"Erdoğan'ın yeni dönem stratejisi" başlıklı yazısında Selvi, yeni parti hazırlıklarına ilişkin Erdoğan'ın duygusallaşıp "Sırtımızdan hançerlediler" dediğini belirtti.

Selvi'nin yazısından:

AK Parti’nin içinden çıkan Abdullah Gül ve Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun yeni partiyi kuracakları tarih olarak sonbahar gösteriliyor. Görünen o ki Erdoğan, bir kez daha mücadeleyi seçecek. Milletvekilleriyle toplantıda yeni parti konusu da soruluyor. 

Erdoğan'ın kabine değişikliği sorulduğunda sertleştiği söylenmişti. Ancak yeni parti sorulunca, Erdoğan’ın duygusallaştığı dikkat çekmiş, “Sırtımızdan hançerlediler” demiş. Erdoğan daha önce de “AK Parti’nin gölgesini kendi gölgesi gibi görenler boş çuval gibi devrilecekler” demişti. “Tarih olurlar” çıkışını yapmıştı.

AK Parti’de “Bir uzlaşma kapısını aralayabilir miyiz? Erdoğan ile Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu bir araya getirebilir miyiz?” çabası içinde olanlar var. Erdoğan o noktada değil. Babacan ve Davutoğlu ile yakın zamanda görüştü. Belli ki uzlaşma ihtimalini görmedi. O nedenle uzlaşma yerine mücadeleyi seçti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.