Şii milislerden El Bukemal'e takviye güç

Şii milislerden El Bukemal'e takviye güç

Şii milislerin El Bukemal şehrine ulaştığı aktarılırken, Rus askerlerin Deyr ez Zor şehir merkezine çekildiği öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde İran destekli Haşdi Şabi milisleri, Suriye topraklarına askeri ve zırhlı araçlarla girerek Deyr ez Zor ilinin kırsal kesimindeki El Bukemal şehrine yöneldi.

"Wagners" olarak bilinen paralı Rus askeri grupları üç gün içinde bütün güçlerini El Bukemal çevresindeki bölgeden çekip, bilinmeyen bir sebeple Deyr ez Zor şehrine yöneldi. Suriye'deki bir çok haber ajansı ve kaynak ise bilgiyi doğruladı.

Milislerin, IŞİD'in saldırılarını artırması ile ​​birlikte bölgede büyük çaplı operasyon başlatmak ve özellikle Hamdan köyü yakınlarında olmak üzere birçok alanın kontrolünü ele almak için giriş yaptığı düşünülüyor. Zira IŞİD'in "ALKM-T2” mevkiinin kontrolünü ele geçirdiği ve bölgede Esed rejimi saflarında çok sayıda kayıp yaşandığı rapor edilmişti. Öte yandan IŞİD, bölgede Suriye rejimine ait 16 kamyonluk silah ve gıda konvoyunu ele geçirmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.