Şii milislerin Suriye'deki kaybı ne kadar?

Şii milislerin Suriye'deki kaybı ne kadar?

İran Devrim Muhafızları da dahil olmak üzere Şii milislerin Temmuz ayında Suriye'de verdiği kayıplar derlendi.

Suriye'de rejimin saflarında muhaliflere karşı savaşan İran Devrim Muhafızları askerleri ve diğer Şii milislerin Temmuz ayında yaşanan çatışmalarda verdiği kayıplara ilişkin rakamlar yayınlandı. 

"Temmuz ayında 25 Şii milis öldü"

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan Baladi ajansının aktardığı bilgilere göre, Temmuz ayında Suriye'de yaşanan çatışmalarda devrim muhafızı ve Şii milislerden yaklaşık 25 kişi öldü. Ölen milislerin içinde üst düzey yöneticiler de bulunuyor.

"Ölenlerden 6'sı üst düzey rütbeli, 18'i Fatimiyun Tugayı'ndan"

Ajansın aktardığı rakamlara göre, başta Dera ve Halep olmak üzere Suriye'nin farklı bölgelerinde muhalifler ile yaşanan çatışmalarda Şii milislerden 6 üst düzey rütbeli öldü. Ahd El İran grubunun kurucusunun da ölenler arasında olduğu listede, Fatımiyyun Tugayı'nın üst düzey yöneticisi Abbas Hüseyni de bulunuyor.

Ölenlerden 18 kişi ise, çoğunluğunu Afganistan ve Pakistan bölgesinden gelen Şii milislerin oluşturduğu Fatimiyun isimli gruptan.

Şii milisler için en kanlı ay Haziran oldu

Esed rejimi saflarında savaşan İran Devrim Muhafızları ve diğer Şii milisler için bölgede en kanlı geçen ay Haziran oldu. Haziran ayında 50 ölüm vakası kayda geçti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.