Sinan Oğan yarın Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Sinan Oğan yarın Kılıçdaroğlu ile görüşecek

24 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Sinan Oğan'ın hangi tarafı destekleyeceğine ilişkin görüşmeler sürüyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ATA İttifakı’nın ilk turdaki Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile yarın (19 Mayıs) bir görüşme yapması bekleniyor.

Oğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceğini 19 Mayıs’ta açıklayacağını duyurmuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da dün Oğan’la yaklaşık 3 saat görüşerek, ikinci tur konusunda görüş alışverişinde bulundu.

28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için kampanyasını başlatan Kılıçdaroğlu, tepki oylarının yöneldiği yorumları yapılan Sinan Oğan’la görüşerek desteğini isteyecek.

Önce Davutoğlu görüştü

İki ismin buluşması için 14 Mayıs’tan sonra yoğun bir arka kapı diplomasisi yürütülüyordu.

Gerek CHP gerekse Millet İttifakı temsilcileri, Oğan-Kılıçdaroğlu görüşmesinin zeminin hazırlamak için harekete geçmişti.

Oğan da her iki adayla görüşmeye açık olduğu mesajını vermişti.

Bu kapsamda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, dün Oğan’la bir araya geldiği öğrenildi.

Gelecek Partisi İdari ve Mali İşler Başkanı Feramuz Üstün’ün bürosunda gerçekleşen görüşmede, ikinci tur seçim için görüş alışverişinde bulunuldu. Kulislere “görüşmenin olumlu geçtiği” bilgisi yansıdı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, yarın hangi ittifakı destekleyeceğine ilişkin yapacağı açıklama öncesinde Oğan’la bir araya gelecek.

Kaynak: BBC Türkçe

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.