Sınır hattındaki eylemlerin ardından İsrail Gazze'yi vurdu

Sınır hattındaki eylemlerin ardından İsrail Gazze'yi vurdu

Gazze Şeridi sınırında devam eden protestolar sonrasında İsrail'in bölgede hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

İsrail güçleri dün (22 Eylül Cuma) akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nde Hamas'a ait üç noktaya saldırı düzenledi ve saldırılarda iki kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi sınırında gerçekleştirilen gösterilerin ardından Gazze’de bazı hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı.

İsrail ordusunun konuyla ilgili yayınladığı bildiride Hamas’a ait gözlem noktalarına düzenlenen saldırıların Gazze Şeridi sınırından Yahudi yerleşimlerine doğru uçurulan yangın çıkarıcı bombalara ve sınırda görevli İsrail askerlerinin hedef alınmasına misilleme olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Gazze’nin doğusunda yer alan Melike alanındaki Hamas güçlerine ait gözetleme kulesine iki roket attığını ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.

Kaynaklar, İsrail ordusunun aynı alandaki bir başka kuleyi de top mermisiyle hedef aldığını ve saldırıda iki kişinin yaralandığını ifade etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesiminin doğusunda yer alan Vadi Ebu Katrun bölgesinde Hamas güçlerine ait gözetleme kulesine insansız hava aracıyla saldırı düzenlerken, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

İsrail ordusunun dün öğleden sonra Gazze Şeridi sınırında Mescid-i Aksa’ya destek için düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu 22 kişi gerçek mermi ya da göz yaşartıcı bombayla yaralandı.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.