Sisi, Mısır halkını mega hapishanelerle 'müjdeledi'

Sisi, Mısır halkını mega hapishanelerle 'müjdeledi'

Mısır'da 2013 yılında darbeyle iktidara gelen Abdulfettah Sisi, Mısırlılara 8 tane mega hapishane ile 'müjdeledi'.

Mısır'da 2013'te darbeyle iktidara gelen Abdulfettah Sisi ülkede 8 adet mega hapishane açılacağının "müjdesini" verdi.

Sisi'nin hapishane açılışını bir imar ve gelişim faaliyeti gibi sunması dünya basınında da tuhaf karşılandı ve eleştirildi.

Mısır'da resmi kayıtlara göre yarısı siyasi tutuklu olmak üzere yaklaşık 150 bin tutuklu bulunuyor. Binlerce siyasi tutuklunun ise resmi kayıtlarda yer almaksızın yer altı hapishanelerinde tutulduğu belirtiliyor. 

Mısır'da 2013 darbesinin ardından on binlerce kişi siyasi gerekçelerle tutuklandığından hapishaneler kapasitesinin %300'ü kadar dolmuştu. Katlanan tutuklu sayısına rağmen yeni hapishane de inşa edilmemişti.

Sisi, Kahire'den 100 km uzaklıkta çölde 34 bin tutuklu kapasiteli yeni bir "mega hapishanenin" inşaatının yakında tamamlanacağını "müjde" olarak verdi ve bu hapishane gibi 7 hapishane daha inşa edileceğini duyurdu.

Mısır hapishaneleri işkenceleri, kaybolan tutukluları ve tutuklu haklarının bulunmaması ile ünlü.

Ülkede İslami yapılara karşı 1954, 1965, 1981 ve 2013'te tek seferde on binlerce kişinin tutuklandığı büyük tutuklama operasyonları düzenlenmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.