"Somali'de Bayraktar TB2'ler Eş Şebab'ı hedef aldı"

"Somali'de Bayraktar TB2'ler Eş Şebab'ı hedef aldı"

Somali'de Mogadişu yönetimi güçlerinin Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını Eş Şebab'a karşı kullandığı bildirildi.

Somali'de çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Son olarak Mogadişu yönetimi güçlerinin, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı Türk yapımı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarını kullandığı bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Somali'nin Orta Şabel bölgesinde devam eden çatışmalarda Eş Şebab'a karşı TB2'ler kullanıldı.

TB2'lerin Türk güçleri tarafından mı yoksa Mogadişu yönetimi güçlerince mi kullanıldığına dair ayrıntılı bir bilgiye yer verilmedi.

Kısa bir süre önce Somali kaynaklarının aktardığı haberlerde Bayraktar TB2'lerin Eş Şebab'a karşı istihbarat toplamak amacıyla kullanılmaya başlandığı ifade edilmişti.

ABD, Türkiye ve Katar dahil olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından desteklenen Mogadişu yönetimine bağlı askeri güçler ülkenin geniş bir bölümünü kontrol altına tutan Eş Şebab'a karşı uzun yıllardır mücadele ediyor.

 Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum