Mogadişu yönetimi: ABD Eş Şebab'a daha fazla hava saldırısı düzenlesin

Mogadişu yönetimi: ABD Eş Şebab'a daha fazla hava saldırısı düzenlesin

Mogadişu yönetiminin, ABD'den El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı hava saldırılarını artırmasını istediği bildirildi.

Hasan Şeyh Mahmud liderliğindeki Mogadişu yönetiminin, ABD'den El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab'a karşı hava saldırısı politikasının kapsamını genişletmesini istediği açıklandı.

The New York Times'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, Mogadişu yönetimi, Washington'dan Eş Şebab'a karşı saldırıları artırmasını ve kapsamını genişletmesini talep etti.

ABD'nin 2022 yılında Eş Şebab'a gerçekleştirdiği 11 hava saldırısının, Mogadişu yönetimine yönelik saldırılarda bulunan cihat yanlısı grubun savaşçılarına karşı 'savunma' amaçlı düzenlendiği ifade ediliyordu.

Mogadişu yönetimi ise son talebinde Eş Şebab saldırıya geçmese bile cihat yanlısı gruba karşı saldırılar düzenlenmesini istiyor.

ABD'nin Mogadişu yönetiminin talebini onaylaması durumunda Somali'deki savaşa daha fazla katılımıyla sonuçlanacağı bildiriliyor. ABD içerisinde söz konusu talebin değerlendirilmekte olduğu belirtiliyor.

Hasan Şeyh Mahmud mayıs ayında liderliğe gelmesinden bu yana neredeyse tüm alanlarda önceliği Eş Şebab'a karşı savaşa vermiş durumda.

Mahmud son olarak cihat yanlısı gruba topyekun bir savaş ilan etmiş, halka seslendiği konuşmasında "Ya bizimlesiniz, ya da Eş Şebab'la" demişti.

Bu duyurular sırasında yerel kabilelerden birçok silahlı milis Mogadişu yönetimine katıldı. Buna karşılık bazı kabileler de Eş Şebab'a desteğini açıklayıp, Mogadişu yönetimine karşı savaşacaklarını duyurdu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum