Etiyopya ve Mogadişu yönetimi Eş Şebab'a karşı iş birliğini güçlendiriyor

Etiyopya ve Mogadişu yönetimi Eş Şebab'a karşı iş birliğini güçlendiriyor

Etiyopya ve Mogadişu yönetimi, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab karşısında güvenlik iş birliğini genişletme kararı aldı.

Etiyopya'da düzenlenen Afrika Güvenliği zirvesi için bu ülkeye gelen Mogadişu hükümeti Başbakanı Hamza Abdi Barre, pazartesi günü Etiyopya'nın Somali bölgesi lideri Mustafa Muhammed Ömer tarafından ağırlandı.

İkili, Eş Şebab'ın meydana getirdiği "ortak tehditler"i ele alan bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerde taraflar bilhassa Eş Şebab'a karşı verilen mücadele olmak üzere Afrika Boynuzu'ndaki bölgesel güvenliği geliştirme çabalarında koordinasyonu artırma konusunda anlaşmaya vardı.

Mogadişu hükümeti Başbakanı Barre, Etiyopya'nın Somali bölgesi ve Mogadişu yönetiminin Eş Şebab'a karşı ortak hareket edebilecek yeteneklere sahip olduğunu belirterek, bölgesel barış ve güvenliği sağlamaya yönelik çabaları devam ettirmesi sebebiyle Etiyopya'nın Somali bölgesi lideri Mustafa Muhammed Ömer'in bu hareketini takdirle karşıladığını ifade etti.

Etiyopya-Somali sınırında bulunan Ogadin'de bir süredir Etiyopya'ya bağlı paramiliter Liyu güçleri ile Eş Şebab mensupları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Eş Şebab'ın temmuz ayında sınır hattında Etiyopya yönetimi tarafından desteklenen Liyu polis güçlerinin üslerini hedef aldığı eş zamanlı saldırıları sonucunda bu güçlerden çok sayıda kayıp olduğu bildirilmişti.

Son olarak Etiyopya hükümetine bağlı yönetim bölgedeki güvenlik güçlerine 5.5 milyon dolar (289 milyon Etiyopya Birri) yatırım yapacağını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.