Eş Şebab Etiyopya destekli milislere saldırdı: En az 50 ölü

Eş Şebab Etiyopya destekli milislere saldırdı: En az 50 ölü

Somali genelinde süren çatışmalar Etiyopya sınır hattında da tüm şiddetiyle devam ediyor.

Somali'de Mogadişu yönetiminin bölgesel ve küresel müttefikleriyle beraber başlattığı askeri harekat kapsamında çatışmalar devam ediyor.

Harekata Etiyopya güçleri ve Etiyopya tarafından desteklenen milis gruplar da katılıyor.

Etiyopya yönetimi tarafından teşkil edilen ve desteklenen paramiliter Liyu güçleri, çatışmalar kapsamında sınır hattında saldırılara dahil oluyor.

Son olarak, El Kaide'nin Doğu Afrika kolu Eş Şebab söz konusu milis güçleri hedef aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Eş Şebab Somali'nin Bakol ilinde, sınır hattına yakın Washaqo bölgesinde saldırı düzenledi. Quracle köyü yakınında düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmalar 4 Ekim günü boyunca sürdü.

Bölge kaynakları, çatışmalarda Liyu güçlerinin en az 50 kayıp verdiğini ve bölgeden çekilmek zorunda kaldığını ifade etti. Saldırılarda Liyu güçlerinin komutanlarından da ölenler olduğu bildirildi.

Son dönemde Etiyopya-Somali sınır hattında çatışmalar şiddetleniyor. Çatışmalarda Etiyopya ordusu da ağır kayıplar verirken, Eş Şebab, Somali kontrolündeki Ogadin bölgesinde etkinlik alanı inşa etmeye çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.