Etiyopya ve Tigray güçleri yeniden masaya oturuyor

Etiyopya ve Tigray güçleri yeniden masaya oturuyor

Etiyopya hükümeti, Tigray güçleri ile barış müzakerelerinin önümüzdeki günlerde başlayacağını duyurdu.

Etiyopya'da iki yıldır merkezi hükümet ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (THKC) arasında devam eden savaşın sona erdirilmesi ve barışa zemin hazırlanması amacıyla yapılacak müzakereler bir süredir çıkmazdaydı.

Etiyopya merkezi yönetimi perşembe günü yaptığı açıklamada, barış müzakerelerinin önümüzdeki hafta Güney Afrika'da başlayacağını ilan etti.

Afrika Birliği geçtiğimiz günlerde koşulsuz ateşkes ve barış görüşmeleri çağrılarını yinelemiş ve Birleşmiş Milletler'den de bu yönde bir açıklama gelmişti.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Rıdvan Hüseyin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Afrika Birliği yetkililerinin barış müzakerelerinin 24 Ekim 2022 tarihinde Güney Afrika'da başlıyacağı konusunda kendilerine bilgilendirme yaptığını söyledi.

Normalde taraflar bu ay içerisinde önde gelen Afrikalı isimlerin ara buluculuğunda Güney Afrika'da görüşmelere başlayacaktı. Ancak lojistik problemlerin öne sürülmesi sebebiyle görüşmeler henüz gerçekleşmedi.

Görüşmelere Etiyopya merkezi yönetimi ve Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nden temsilcilerin katılacağı düşünülüyor.

Etiyopya merkezi yönetimi kısa bir süre önce THKC'den stratejik önemdeki bir kentin kontrolünü ele geçirmişti.

Tigray güçlerinden pazartesi günü yapılması planlanan barış müzakerelerine dair bir açıklama henüz gelmedi.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.