Eritre ordusu Etiyopya'daki saldırılarına devam ediyor

Eritre ordusu Etiyopya'daki saldırılarına devam ediyor

Eritre'nin Etiyopya'nın kuzeyindeki Tigray bölgesine yönelik geniş çaplı saldırılar yürüttüğü belirtiliyor.

Fotoğraf: Vice News

Etiyopya'da geçtiğimiz dönem merkezi yönetime karşı savaşan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (THKC) tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada, Eritre ordusuna bağlı askeri birliklerin Tigray bölgesinin kuzeydoğusundaki 3 kasabaya geniş çaplı bir saldırı başlattığı ifade edildi.

Bu kapsamda Eritre askeri birliklerinin Rama, Zalambessa ve Tserona cephe hatlarına yönelik saldırılar gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Halihazırda Eritre ordusunun Tigray güçlerine karşı Etiyopya'da merkezi hükümetin safında yer aldığı biliniyor.

Ancak Eritre'nin Afrika Birliği yetkililerinin devreye girerek hem Addis Ababa yönetimi hem de THKC güçlerini barış görüşmelerine ikna ettiği bir dönemde saldırıya geçmiş olması dikkat çekti.

THKC Sözcüsü Getachew Reda'nın eylül ayında yaptığı açıklamada Eritre ordusunun topyekün bir şekilde Etiyopya'da varlık gösterdiğini, bunların büyük bir kısmının Tigray'da savaşma üzere konuşlandığını açıklamıştı.

Sözcü Reda ayrıca Eritre güçlerinin THKC savunma hatlarına doğru taarruza geçtiğini söylemişti.

ABD'nin Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi Mike Hammer ise Washington'un Eritre askeri birliklerinin Etiyopya'da varlık gösterdiğinin farkında olduğunu ve bu hareketin kınandığını duyurmuştu.

Eritre, Kasım 2020'de yaşanan ölümcül çatışmalarda da Tigray güçlerine karşı Etiyopya ordusunu desteklemişti.

Çatışmaların bir süredir yeniden yoğunlaştığı Tigray bölgesinde 5 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.