Somali'de Eş Şebab 20 günde 8 yerleşim birimini ele geçirdi

Somali'de Eş Şebab 20 günde 8 yerleşim birimini ele geçirdi

Somali'de Mart ayı başından itibaren saldırılarına hız veren Eş Şebab'ın 8 yerleşim yerini kontrol altına aldığı bildirildi.

Somali'de yağmur mevsiminin sona ermesinin ve sellerin etkilerinin ortadan kalkmasının ardından çatışmalar yeniden şiddetlenmiş durumda.

Yağış döneminin geçmesiyle beraber Mogadişu yönetimi güçleri ve Eş Şebab karşılıklı olarak saldırılara tekrar başladı.

Bu kapsamda Eş Şebab'ın Mart ayı başından bu yana düzenlediği saldırılarda 8 yerleşim yerini kontrol altına aldığı bildirildi.

Mogadişu yönetimi güçlerinin geçtiğimiz yaz mevsiminden bu yana verdiği ağır kayıpları henüz telafi edemediği, bu sebeple cephe hattını tutmakta başarılı olamadığı ifade ediliyor.

Somalili kaynakların aktardığı bilgilere göre 9 Mart'tan bugüne kadar Eş Şebab tarafından kontrol altına alınan yerleşimler şu şekilde:

- Galmudug bölgesine bağlı Caad, Camaara, Masagaway, Bacadweyn, Sirgo, Laasgacamey ve Hinlabi yerleşimleri.

- Orta Şabel bölgesine bağlı Daaru Nicma yerleşimi.

Özellikle Galmudug bölgesinde yoğun çatışmalar yaşandığı ve çatışmaların sahil kesimindeki Harardhere ve Hobyo gibi yerleşimlere doğru ilerlediği rapor ediliyor.

Eş Şebab'ın son dönemde saldırılarını yoğunlaştırdığı ve Mogadişu yönetimi güçlerinin geçtiğimiz aylarda girdiği yerleşim yerlerini hedef aldığı dikkat çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum