Somali'de hükümet bağlantılı güçler arasında iç çatışmalar şiddetleniyor

Somali'de hükümet bağlantılı güçler arasında iç çatışmalar şiddetleniyor

Somali'nin güneyinin ardından kuzey kesimdeki Puntland hükümetine bağlı güçlerin arasında da şiddetli çatışmalar yaşandığı rapor ediliyor.

(Fotoğraf: Arşiv)

Somali'de son dönemde hükümet güçleri arasında şiddetli çatışmaların artmakta olduğu ifade ediliyor.

Ülkenin güney kesiminin ardından şimdi de kuzeydeki Puntland bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Puntland bölgesinin başkenti Garove'de hükümet güçleri arasında iç çatışmalar yaşanıyor.

Bölgenin konumu:

Muhalefet partilerinin silahlı milisleri ve iktidara bağlı güçler arasında yaşanan çatışmaların bölgedeki anayasa değişikliği sürecinden kaynaklandığı rapor ediliyor.

Puntland bölgesinde bugün oylanan ve kabul edilen anayasa değişikliği ile birlikte bölgede muhalefet partilerinin sayısını sınırlayan ve bölgenin başkanının görevini 5 yılla kısıtlayan maddeler değiştirildi. Değişiklikle beraber Puntland'ın başkanı Said Abdullahi Deni bir dönem daha görev yapabilecek.

Muhalif partilerin ise değişiklik sebebiyle silahlı güçlerini sokaklara sürdüğü kaydedildi.

Son dönemde Somali genelinde hükümete bağlı güçler arasında anlaşmazlıkların ve çatışmaların şiddetlendiği dikkat çekiyor. Çatışmaların hükümet güçlerinin etkinliğini zayıflatabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.