Soylu: FETÖ operasyonu kapsamında yarım milyon kişi gözaltına alındı

Soylu: FETÖ operasyonu kapsamında yarım milyon kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında başlatılan ‘FETÖ operasyonları’ kapsamında 511 bin kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Halen bu kapsamda 30 bin 821 kişi tutuklu.

15 Temmuz 2016'da yapılan başarısız darbe girişiminin ardından 'FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda 511 kişinin gözaltına alındığı, 30 bin 821 kişinin de tutuklandığı duyuruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz 2016'da yapılan darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda yapılan gözaltı ve tutuklu sayılarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan 38 bin 578 personelin ihraç edildiğini duyuran Soylu şöyle konuştu:

"Bu örgüte terör örgütü ve istihbarı örgüt olarak bakmazsak biz eksik ayakla hareket etmiş oluruz. Şu anda biz bunu bir mantığa oturttuk ve bu mantıkla devam ettiriyoruz. Mümkün olduğunca da budamaya çalışıyoruz. İçeride ve dışarıda nasıl PKK ile mücadele ediyorsak aynen FETÖ ile yapmış olduğumuz mücadelenin kendi adına safhaları var. Özellikle Adalet Bakanlığımızla, Dışişleri Bakanlığımızla, Maarif Vakfımızla el ele kol kola ciddi bir mücadele ortaya koymaya çalışıyoruz, içeride ve dışarıda."

Operasyonlarda toplam bilanço

Bakanlıktan 38 bin 578 personelin ihraç edildiğini belirten İçişleri Bakanı Bakanı Soylu 2016'dan beri yapılan operasyonlarda yapılan gözaltı tutuklu sayılarına ilişkin şunları söyledi:

"5 bin 679 kişi de görevden uzaklaştırıldı. İhraç edilenlerin bir kısmı içeride. Bunların 31 bini emniyet, 4 bin 159'u jandarma, 348'i sahil güvenlik personeli ve ayrıca mülki idareden olanlar da söz konusu. Bütün bu personel açığına rağmen ciddi bir şekilde çalışma ortaya konuldu. Bütün arkadaşlarımıza, güvenlik kuvvetlerimize, mülki idare amirlerimize, herkese bu konuda çok teşekkür ediyorum. FETÖ/PDY operasyonları çerçevesinde 15 Temmuz 2016 tarihinden bugüne kadar toplam 511 bin kişi gözaltına alınmış. Tutuklu sayısı 30 bin 821."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.