Stoltenberg: Afganistan'dan çekilirsek Taliban geri döner

Stoltenberg: Afganistan'dan çekilirsek Taliban geri döner

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Afganistan'dan çekilme gündemine dair açıklamada bulundu.

Brüksel'de düzenlenecek ve iki gün sürecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'a dair önemli noktalara değindi.

Stoltenberg "Afganistan'da karşı karşıya kaldıkları meydan okumaların halen çok büyük olduğunu" ifade etti. NATO Genel Sekreteri "Afganistan'ın bir daha asla uluslararası teröristler için güvenli bir liman haline gelmeyeceğinden emin olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

NATO'nun Afganistan'daki kalmasının oldukça büyük ekonomik ve insani bir bedeli olduğunu söyleyen Stoltenberg sözlerine şöyle devam etti: "Eğer NATO ve NATO müttefikleri Afganistan'ı terk ederse; Taliban'ın geri geleceğine, farklı terörist örgütlerin Afganistan'da yeniden alan kazanıp sağlam zemin tesis edeceğine dair oldukça büyük bir riske hazırlıklı olmamız gerekir. Yani bu Afganistan'a yardım etmekle alakalı ancak kendimize yardım etmekle de alakalı."

Afganistan'da 18. yılına giren savaşa son vermek için ABD'nin de içerisinde olduğu girişimler bir süredir devam ediyor. Taliban barış görüşmeleri için yabancı güçlerin ülkeyi tamamıyla terk etmesini şart koşarken ABD ve NATO'nun henüz buna olumlu yaklaşmıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.