Taliban: Afganistan'dan çekilmek NATO'nun tercihine kalmış bir mesele değil

Taliban: Afganistan'dan çekilmek NATO'nun tercihine kalmış bir mesele değil

Taliban, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ifadelerine karşılık verdi.

Taliban, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Afganistan'a dair ifadelerine karşı bir açıklama yayınladı. 

Taliban'ın resmi internet sitesinde yayınlanan ve hareketin sözcüsü Zebihullah Mücahid'in imzasını taşıyan açıklamada yabancı güçlerin ülkedeki mevcudiyetine dair ifadeler yer aldı.

"Konu tartışmaya açık değil" 

Açıklamada Stoltenberg'in "Ülkeden çekilirlerse ortaya çıkacak olan bedelin, ülkede kaldıklarında ortaya çıkacak bedelden daha ağır olacağını" söylediği belirtilerek şu ifade kullanıldı:

"İslam Emirliği, NATO'nun liderinin son yorumlarına ilişkin şunu açıkça belirtmek ister ki, Afganistan'dan Amerika ve NATO işgalci birliklerinin zorla çıkarılması tartışılmazdır."

Hareket "Afganistan'dan çıkmayı istemenin ya da istememenin ABD ile NATO'nun tercihine kalan bir mesele olmadığını" ifade ederek, "Bu topraklar onların çirkin mevcudiyetlerinden temizlenecek" sözlerine yer verdi.

"Afganların tercihlerine karışma hakkınız yok"

Zebihullah Mücahid'in açıklaması şöyle devam etti:

"Afganistan'ın diğer ülkelere bir tehdit teşkil ettiği fikri gerçek bir zemine dayanmıyor. Afganlar hiçbir zaman herhangi birine zarar verecek adımlar atmadı, ne diğer milletlerin işlerine müdahil oldular ne de gelecekte böyle bir şey yapmaya niyetleri var.

Bu meseleyi propaganda ve dezenformasyon için istismar etmek bu savaşı 18 sene uzattı, NATO ve ABD'yi uluslararası olarak ifşa etti ve onları mağlubiyetin eşiğine getirdi, bu sebeple artık bu yanlış fikrin reforme edilmesinin ve realiteye öncelik verilmesinin zamanı geldi.

Bir hükümetin tesisi, Afganistan'ın güvenlik ve gelişiminin sağlanması Afganları ilgilendiren bir meseledir. Hiçbir yabancı işgalci gücün Afganistan'ın kaderini tayin etmeye, bir hak sahibi gibi meselelerine dahil olmaya yahut yorum yapmaya meşru bir hakkı yoktur.

NATO Sekreteri geçmişten ders almalıdır. Savaşın ateşini körüklemek ve sadece savaşı uzatmaya hizmet edecek böylesi sorumsuz açıklamalar yapmak hiçbir tarafın çıkarına değildir."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.