Sudan cuntası: Ülkemizde Rus paralı askerler yok

Sudan cuntası: Ülkemizde Rus paralı askerler yok

Cunta lideri El Burhan, Rus lider Vladimir Putin'e yakın Yevgeny Prigozhin’in kontrolündeki özel askeri şirket Wagner’in ülkede faaliyet gösterdiğine ilişkin iddiaları reddetti.

Sudan cunta yönetimi lideri General Abdülfettah El Burhan, Rus lider Vladimir Putin'e yakın Yevgeny Prigozhin’in kontrolündeki özel askeri şirket Wagner’in ülkede faaliyet gösterdiğine ilişkin iddiaları reddetti.

Yerel bir gazeteye yaptığı konuşmasında, ne söz konusu askeri şirketin ne de diğer yasa dışı örgütlerin ülkede varlık gösterdiğini belirten Burhan, Wagner'in Sudan genelinde altın ve maden kaçakçılığına karıştığına dair raporları da yalandı.

Yerel kaynaklara göre, Rus paralı askerleri Sudan'daki altın madenlerin güvenliğini sağlayarak hem madenlerin güvenliğinden hem de kaçakçılıktan gelir elde ediyor.

Raporlara göre, 2016'dan bu yana Afrika'da faaliyet gösteren Wagner, Putin ile dönemin Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir arasında yapılan bir toplantının ardından Sudan'da daha fazla aktif rol oynamaya başladı.

2017 yılında yapılan toplantı sonrası Rus jeologların ve maden bilimcilerin Sudan'da araştırmalara katıldığı öne sürüldü. Bu bilim insanları, Wagner'in arkasında olduğu belirtilen Yevgeny Prigozhin'e ait başka bir şirketin altında birtakım görevlerde bulundu.

Prigozhin ise söz konusu iddiaları reddediyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.