Sudan'da cunta yönetimine karşı yeni siyasi ittifak

Sudan'da cunta yönetimine karşı yeni siyasi ittifak

Sudan'da kurulan yeni siyasi ittifak herhangi bir askeri kurumla iş birliğine şiddetle karşı çıkıyor.

Sudan'da yeni bir siyasi ittifak cuntanın son bulması ve demokratik bir devletin tesis edilmesi çağrısında bulundu.

Ulusal basında çıkan haberlere göre Sudan Komünist Partisi (SKP) öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının ve işçi sendikalarının da iştirak ettiği Radikal Değişim Güçleri (FRC), yeni kurulan ittifak aracılığıyla cunta yönetimi yetkililerini görevlerinden azletmek istiyor.

SKP Siyasi Ofisi Sekreteri Muhammed Muhtar el Hatib, yeni ittifakın bir askeri kurumun siyasete müdahalesini reddettiği görüşünü misyon edindiğini açıkladı.

SKP daha önce cunta yönetimiyle anlaşma amacı güden Özgürlük ve Değişim Kuvvetleri (FFC) ile olan ilişkilerini fesh ettiğini açıklamıştı. SKP'den yapılan son açıklamada FFC'nin Radikal Değişim Güçleri'nin bir üyesi olmayacağı vurgulandı.

Yeni siyasi ittifak Radikal Değişim Güçleri bu bağlamda ordu ile ilişkisi bulunan herhangi bir oluşumun kendi bünyesinde faaliyet göstermesine karşı çıkıyor.

Öte yandan FRC, Sudan'ın ekonomi alanında az gelişmiş olmasını ve uluslararası topluma duyduğu ihtiyacı sona erdirme istekliliğini duyurdu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.