Sudan’da Askeri Konsey ile muhalifler arasında görüşmeler yeniden başladı

Sudan’da Askeri Konsey ile muhalifler arasında görüşmeler yeniden başladı

Sudan'da 30 yıldır iktidarda olan Ömer El Beşir'i yönetimden alan ordu ile muhalefet arasında geçiş hükümeti konusunda müzakerelere yeniden başlandığını duyuruldu.

Sudan'da Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri yaptığı açıklamada, Askeri Geçiş Konseyi ile geçiş hükümeti konusunda müzakerelere yeniden başlandığını duyurdu.

Sudan'da Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, yaptığı basın açıklamasında müzakerelerin medya çatışmasından uzak bir şekilde devam etmesini istediklerini dile getirerek, 72 saat içinde anlaşmaya varacaklarını bildirdi.

Abdülaziz Buteflika yönetimine darbe yaparak hükümetin yerine geçen Askeri Konseyin, kendisine yazılı olarak verilen anayasal belgedeki gözlemlerine yanıt vereceğini açıklayan Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri, tarafların anayasa bildirgesindeki anlaşmazlık noktalarını belirlemedeki başarısına dikkati çekerek, bu konular etrafındaki tartışmaların belirleyici olacağını vurguladı.

Açıklamada, Sudan devriminin hedeflerini gerçekleştirmede teminat olarak görülen tırmanış adımlarının devam edeceği vurgulandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.