​Sudan'da askeri konsey İslami hareketin gösteri talebini reddetti

​Sudan'da askeri konsey İslami hareketin gösteri talebini reddetti

Sudanlı yetkililer, İslami bir grup olan ‘Nusra eş-Şeria’ hareketinin Hartum’da  gösteri düzenlemesine izin vermedi.

Sudanlı yetkililer, İslami bir grup olan ‘Nusra eş-Şeria’ hareketinin çağrısıyla Hartum’da gösteri düzenlenmesine izin vermedi.

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı Korgeneral Muhammed Hamdan Hamideti, Nusra eş-Şeria hareketi liderleri ile bu adımı terk etmeleri için bir toplantı yaptı.

Hartum eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada ise, “Hartum Devleti Güvenlik Komitesi, İslami Nusra eş-Şeria hareketinin pazartesi günü iki milyonluk yürüyüş düzenleme talebini inceledikten sonra, ülkedeki mevcut koşullar ve güvenlik nedenleri ile bu taleplerini reddetmeye karar verdi” ifadeleri kullanıldı.

İslami Nusra eş-Şeria hareketi, içinde sol akımları barındıran Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri’ne atıfta bulunarak, ‘Laiklerin güçlenip iktidara gelmemesi için İslam şeriatını savunacağız’ olarak isimlendirdiği büyük bir yürüyüş düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.