Sudan'da çatışan taraflar siviller konusunda anlaştı

Sudan'da çatışan taraflar siviller konusunda anlaştı

ABD ve Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan görüşmeler sonucunda düzenli ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri, sivillere zarar verecek saldırılardan uzak duracağını taahhüt etti.

(Fotoğraf: Abd Almohimen Sayed / Twitter)

Sudan'da son bir ay boyunca düzenli ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında devam eden çatışmaların durmasını öngören bir bildirge imzalandı.

ABD ve Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan görüşmeler sonucunda imzalanan "Cidde Bildirgesi" adlı belgeye göre, Sudan halkının çıkarları taraflar için öncelikli bir mesele olarak ele alınacak.

Buna göre, Sudan'da düzenli ordu ve HDK güçlerinin sivillere yönelik zarar oluştaracak herhangi bir saldırıdan kaçınacak.

Düzenli ordu ve HDK güçlerinden insani gerekçeler doğrultusunda açıklanan ateşkeslere uyması talep edilirken Sudan'daki siviller çatışma ve kuşatma altındaki bölgelerini terk etmeye çağrıldı.

Düzenli ordu ve HDK'nin Sudan'ın egemenliğinin, birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması konusunda taahhüt verdiği bildirgeye göre, savaşın taraflarından da tahliye işlemlerine izin vermeleri istendi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.