Sudan'da çatışmalara rağmen ateşkes girişimleri devam ediyor

Sudan'da çatışmalara rağmen ateşkes girişimleri devam ediyor

Sudan'da 15 Nisan'dan bu yana devam eden çatışmaları sona erdirmek için yürütülen ateşkes girişimlerinin sürdüğü bildirildi.

Sudan'da ikinci ayına yaklaşan çatışmaları sona erdirmek için ateşkes girişimleri tüm hızıyla sürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'da yürütülen ateşkes görüşmelerinin başarısız olmasının ardından sahada askeri hareketlilik artmıştı.

Görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasına karşın Suudi Arabistan yönetimi ateşkese ulaşılması için temaslarını sıklaştırmış durumda.

Çatışan tarafların, ABD ve Suudi Arabistan öncülüğündeki ateşkes görüşmelerinin yeniden başlamasını ve endirekt görüşmelerin sürmesini kabul ettikleri ifade edildi.

Dün, Sudan lideri General Abdulfettah el Burhan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile telefonda görüşmüştü. Burhan, Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) ile müzakerelerin sürmesi için HDK'nin hastanelerden, kamu binalarından ve sivil alanlardan çıkmasını şart koşmuştu.

Sudan'da çatışmalar

Sudan'da darbe içinde darbe girişiminin ardından başlayan çatışmalar halen devam ediyor.

General Muhammed Hamdan Dagalo liderliğindeki Hızlı Destek Kuvvetleri 15 Nisan günü General Abdulfettah el Burhan öncülüğündeki cuntaya karşı darbe girişiminde bulunmuştu.

Darbe girişimi sonrasında çıkan çatışmalarda başta başkent Hartum olmak üzere Sudan'ın birçok bölgesi savaş alanına döndü.

Çatışmaların başlamasının üzerinden 45 günden fazla süre geçse de ülkede gerilim sona ermiş değil.

Taraflar arasında birçok kez ateşkes ilan edilmesine rağmen söz konusu ateşkeslere genel olarak riayet edilmedi.

Ülkede çatışmaların devam etmesinin insani krizi derinleştirmesinden ve Sudan'da parçalanmaya yol açmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.