Sudan'da darbe karşıtları protestolara devam edecek

Sudan'da darbe karşıtları protestolara devam edecek

Sudan'da darbeci yönetimin 2023'te ordunun siyasetten çekileceği açıklaması protestocuları tatmin etmedi. Protestoların darbeciler yönetimden ayrılana kadar artırılarak sürdürülmesine karar verildi.

Sudan'da darbeci yönetimin başındaki General Abdulfettah Burhan'ın ordunun 2023'teki seçimlerin ardından siyasetten çekileceğine dair açıklamaları da protestocular tarafından tatmin edici bulunmadı.

"Cunta başta olduğu sürece protestolar devam edecek"

Darbe karşıtı protestolara öncülük eden sivil toplum kuruluşlarından biri olarak dikkat çeken 'Sudan Profesyoneller Derneği' General Abdulfettah Burhan'ın açıklamalarını kabul etmediklerini, darbecilerin derhal yönetimden çekilmesini talep ettiklerini bildirerek cunta başta olduğu sürece protestoların süreceğini açıkladı.

Açıklamada oldukça sert bir dil kullanılması dikkat çekti. Darbecilerin yargılanmasının ve protestoların milyonluk katılımlara çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

'Sudan Profesyoneller Derneği' 2018-2019 dönemindeki Ömer el Beşir karşıtı protestoları da organize etmişti. 

Cuntanın Ekim ayında gerçekleşen darbeden bu yana yaklaşık 40 protestocuyu öldürdüğü bildiriliyor.

Protestoların artarak sürmesi durumunda ise şehirlerde ve özellikle başkent Hartum'da yönetimin bir katliama girişmesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.