Sudan'da devrik Ömer el Beşir yönetiminin üst düzey isimleri hapisten kaçtı

Sudan'da devrik Ömer el Beşir yönetiminin üst düzey isimleri hapisten kaçtı

Sudan'da devrik lider Ömer el Beşir'in, şiddetli çatışmalar başlamadan önce hapishaneden çıkarıldığı iddia ediliyor.

Sudan'da şiddetli çatışmalar baş göstermeden hemen önce devrik lider Ömer el Beşir'in hapishaneden askeri bir hastaneye nakledildiği öne sürüldü.

Reuters'ın iki hastane kaynağına dayandırdığı habere göre, Beşir, çatışmaların başladığı tarih olan 15 Nisan'dan önce Kober hapishanesinden Sudan'ın başkenti Hartum'daki askeri bir hastaneye nakledildi.

Öte yandan Sudan'da düzenli ordu tarafından yapılan açıklamada, devrik lider Beşir'in Aliyaa askeri hastanesinde gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Öte yandan, Beşir'in halen cezaevinde tutulduğu ifade edilirken, Beşir yönetiminin üst düzey isimlerinin hapisten kaçtığı belirtildi.

Beşir döneminin önde gelen isimlerinden Ali Harun'un diğer eski yöneticilerle birlikte hapishaneden kaçtığı kaydedildi.

Ömer Beşir, Sudan'da 2019’da meydana gelen darbe sonucu görevinden alınıp tutuklanmıştı. Beşir ayrıca 2003’ten 2008 yılına kadar Darfur’da yaşanan gelişmelerde sivillerin öldürülmesine yol açmak ve çeşitli kabilelere karşı soykırım işlemekle suçlanıyordu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi katliam iddiaları sebebiyle Beşir ve Harun hakkında arama emri çıkarmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.