Sudan'da virüs örneklerinin muhafaza edildiği laboratuvar silahlı gruplarca ele geçirildi

Sudan'da virüs örneklerinin muhafaza edildiği laboratuvar silahlı gruplarca ele geçirildi

Sudan'da çeşitli virüslere ait örneklerin tutulduğu laboratuvara el konulmasının 'son derece tehlikeli' bir duruma yol açtığı duyuruldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), darbe girişimi sonrasında çatışmaların devam ettiği Sudan'daki silahlı bir grubun çocuk felci ve kızamık gibi hastalıkların örneklerinin bulunduğu bir ulusal kamu sağlığı laboratuvarını ele geçirmesinin 'son derece tehlikeli'  bir durum meydana getirdiğini açıkladı.

DSÖ'nün Sudan'daki temsilcisi Nima Saeed Abid tarafından salı günü yapılan açıklamada, savaşçıların söz konusu laboratuvara girerek tüm teknisyenleri dışarı çıkardığı ve bölgeyi askeri üs olarak kullanmaya başladıkları belirtildi.

Nima Saeed Abid, çeşitli virüs örneklerinin tutulduğu laboratuvarın Sudan'daki çatışmaların tarafı olan düzenli ordu birliklerince mi yoksa darbe girişimini gerçekleştiren Hızlı Destek Kuvvetleri güçlerince mi ele geçirildiği bilgisini paylaşmadı.

Abid ayrıca, laboratuvarın askeri güçlerce ele geçirilmesinin kimyasal tehlikenin yanı sıra büyük bir biyolojik riski de beraberinde meydana getirdiğini söyledi.

DSÖ yaptığı açıklamda, Sudan'daki çatışmalar sebebiyle ölü sayısının 459'a yükseldiğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.