Sudan'da kabileler arası çatışmalar sonrası OHAL ilan edildi

Sudan'da kabileler arası çatışmalar sonrası OHAL ilan edildi

Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde kabileler arasında meydana gelen şiddetli çatışmalarda 24 kişi yaşamını yitirdi.

Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinin Orta Darfur eyaletinde Arap kabilelerinden Evlad Raşid (Raşid Oğulları) ve Miseriya kabileleri arasında yaşanan çatışmalarda 24 kişi hayatını kaybetti.

Sudan resmi haber ajansının (SUNA) haberine göre, iki kabile arasında meydana gelen çatışmalarda 24 kişi ölürken, birçok kişi yaralandı.

Bir Miseriya kabile reisi AFP'ye yaptığı açıklamada, ilk olarak bir hırsızlık olayının anlaşmazlığa sebebiyet verdiğini daha sonra gelişen olayların geniş çaplı bir çatışmaya yol açtığını söyledi.

Evlad Raşid kabile reisi ise AFP'ye yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin olay yerine gelmesine rağmen sükunetin korunamadığını ve bunun sonucunda çevreye büyük zarar verildiğini belirtti.

Şiddetli çatışmaların ardından bölge yetkililerinin 1 ay boyunca sürecek olağanüstü hal ilan ettiği ve protestoları yasakladığı bildirildi.

Ülke genelindeki çatışmalarda sadece bu yıl yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Birleşmiş Milletlere göre 2022 yılının başından bu yana Sudan genelindeki kabileler arası çatışmalar sonucunda 829 kişi hayatını kaybetti. 265 bin 273 kişi yerinden edildi.

Sudan'daki cunta yönetiminin, tarafların arazi anlaşmazlıklarına bir çözüm getirmemesinin çatışmalara sebebiyet verdiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.