Sudan'da OHAL ilanına rağmen protesto gösterileri devam ediyor

Sudan'da OHAL ilanına rağmen protesto gösterileri devam ediyor

Geçtiğimiz hafta OHAL ilan edilen Sudan'da Devlet Başkanı Ömer el Beşir'e karşı protestolar düzenleniyor.

Geçtiğimiz hafta OHAL ilan edilen Sudan'da Devlet Başkanı Ömer el Beşir'e karşı protestolar düzenleniyor.

Uzun süredir gösterilen devam ettiği Sudan'da Devlet Başkanı Ömer el Beşir 22 Şubat'ta OHAL ilan etmiş ve gösterileri sona erdirmek için bir dizi tedbir alındığını açıklamıştı.

Protestoların temel sebebi olan ekonomik sorunları sona erdireceğini söyleyen Beşir, hükümeti de feshederek yeni bir hükümet kurmuştu.

Alınan tedbirlere ve yapılan düzenlemelere rağmen ülkede protestolar hız kesmedi. Pazar günü ülkenin başkenti Hartum'da ve birçok şehirde düzenlenen gösterilerde protestocular ve polis güçleri karşı karşıya geldi. Polis göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

Öte yandan, Beşir tarafından teşkil edilen yeni hükümet ve bölge valileri yemin ederek göreve başladı. Ülkenin başbakanlığı görevini, gelişmiş tarım eyaleti Cezire'nin eski valisi olan Muhammed Tahir Eila yürütecek.

Ömer el Beşir yönetimi, değişikliklerin ve OHAL uygulamasının protestoları azaltacağını düşünürken, göstericilerin tepkisi ise devam ediyor.

Sudan'da Aralık ayından bu yana devam eden gösterilerde şu ana dek onlarca kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.