Sudan'daki OHAL mahkemelerinden 8 kişiye 5 yıla kadar hapis cezası

Sudan'daki OHAL mahkemelerinden 8 kişiye 5 yıla kadar hapis cezası

Sudan’da OHAL yasalarını ihlal edenlerin yargılandığı OHAL Mahkemeleri, Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir tarafından ilan edilen OHAL kapsamında yasaklanan gösterilere katılan 8 kişi hakkında 6 ay ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası verdi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA’nın aktardığına göre Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir tarafından ilan edilen olağanüstü hal kapsamındaki OHAL Mahkemeleri, yasaklanan gösterilere katılan 4 sanık için 5 yıl, 3 sanık için 3 yıl ve 1 sanık için de 6 ay hapis cezası kararı verdi.

Bu, ülkede OHAL yasalarını ihlal edenlerin yargılanması amacıyla OHAL Mahkemeleri’nin kurulmasından bu yana, Hartum, Kuzey Hartum ve Ummu Durman (Omdurman) şehirlerindeki 3 farklı OHAL Mahkemesi tarafından verilen ilk hapis kararları oldu.

Demokratik Avukatlar İttifakı tarafından yapılan açıklamada, "Bugün Ummu Durman'daki OHAL Mahkemesi önünde, yasaklı protesto gösterilerine katılmakla suçlanan 400 kişinin savunmasını yaptık. Hartum’da 400 ve Kuzey Hartum’da ise 70 vatandaşı savunduk. Bunların birçoğu beraat etti. Onlarca sanık para cezasına, bazıları da 2 hafta ile 1 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı” ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.